Onze kennel

Ontmoet onze honden. Bekijk stambomen en de vele foto's.

Pups

Bekijk hoe de pups opgroeien met wekelijkse updates en veel foto's.

Het ras

Lees meer over het ras, de geschiedenis en de voorouders van de moderne Border Collie.

Bibliotheek

Meer lezen? Neem een kijkje bij enkele van de boeken die we thuis hebben staan.

Hondennamen

Op  zoek naar een naam? We hebben vele duizenden namen.

Genetica

Een serie artikelen die licht werpen op onderwerpen als genetica, populatiegenetica, DNA-testen en vererving van vachtkleuren.

Inleiding

Meer dan twintig jaar geleden zijn de eerste pups bij ons thuis geboren. Er is over de jaren heen veel veranderd, maar een ding is gebleven: alle pups worden geboren en groeien op in onze woonkamer. Ze raken gewend aan alledaagse geluiden en activiteiten, en spelen daar met onze andere honden.

Niet alle honden die op de site staan leven bij ons thuis; we zouden er simpelweg geen tijd voor hebben om ze het actieve leven te geven dat ze verdienen. Veel van onze honden leven in gastgezinnen waar ze de liefde, aandacht en het werk krijgen die ze verdienen.

Gastgezinnen gezocht

Regelmatig zijn we op zoek naar permanente gastgezinnen voor een van onze pups/honden (zelf gefokt of aangekocht van een andere fokker) zodat onze kennel interessante bloedlijnen kan behouden en er zeker van te zijn dat de honden een perfect hondenleven hebben met alle aandacht, liefde en werk/sport die ze nodig hebben. Op deze manier kunnen we doorgaan met de lijnen en honden die we belangrijk vinden maar er ook voor zorgen dat de honden die bij ons leven hun hele leven lang kunnen blijven, ondanks eventuele geschikheid voor de fok of leeftijd. Mensen die geïnteresseerd zijn om het fokken van een nest van dichtbij te volgen, maar niet de aspiratie hebben om zelf te fokken kunnen altijd contact opnemen voor meer informatie.

Nieuw en bijgewerkt

Nieuwe en bijgewerkte pagina's zijn hier te vinden

Nieuw en bijgewerkt

"If it isn't a border collie it's just a dog"