Informatie

Fokdoelen

Omdat gezondheid binnen de Border Collie een van de belangrijkste issues van het ras is hebben we al onze (fok)honden getest (naast natuurlijk heupdysplasie (HD) en jaarlijkse oogtesten (CEA, PRA, Cataract, Distiachis, enz. inclusief glaucoma)) op alle andere, erfelijke ziekten waarvoor DNA-testen beschikbaar zijn (CEA, TNS, EAOD, CL, MDR1, IGS, DM, BGG, SN en DH) bij  MyDogDNA. We proberen zorgvuldig de bloedlijnen te controleren op andere genetische problemen, in het bijzonder epilepsie. Onze pupkopers krijgen een levenslange garantie op erfelijke ziekten. Alle gezondheidsonderzoeken van onze honden zijn te vinden op de stamboompagina's van de betreffende honden.

Mede gebaseerd op deze resultaten hopen we met elke geplande combinatie ons doel te bereiken: het fokken van de perfecte Border Collie (althans naar onze mening): een gezonde hond met een geweldig werkvermogen en will to please (voor elk soort hondensport of werk) met super temperament en karakter, en als bonus een goed uiterlijk. We verkopen pups niet als enkel gezelschapsdier of showhond. We verwachten dat nieuwe eigenaren weten dat de Border Collie een echte werkhond is en daarom een taak nodig heeft of moet deelnemen aan hondensporten zoals agility, flyball, gehoorzaamheid, speuren of SAR.

Gastgezinnen gezocht

Regelmatig zijn wij op zoek naar een permanent gastgezin voor een van onze pups/honden (zelf gefokt dan wel aangekocht van een andere fokker), zodat het voor onze kennel mogelijk blijft interessante bloedlijnen te behouden en de honden een optimaal fijn hondenleven te bezorgen met alle aandacht, liefde en werk/sport die ze nodig hebben. Op deze manier kunnen wij ook in de toekomst doorgaan met de lijnen/honden die wij zo belangrijk vinden maar kunnen ook alle honden die bij ons wonen hier altijd blijven, ongeacht hun fokgeschiktheid en/of leeftijd. Ge├»nteresseerden die het leuk vinden om het fokken van dichtbij mee te maken maar zelf geen fokaspiraties hebben, kunnen voor meer informatie altijd contact met ons opnemen.

Born litters

Nest Njenthe x Pattex

De pups van Pattex en Njenthe zijn geboren op 21 maart. Wekelijkse updates met foto's zijn te vinden op de nestpagina.