Informatie

Fokdoelen

Omdat gezondheid binnen de Border Collie een van de belangrijkste issues van het ras is hebben we al onze (fok)honden getest (naast natuurlijk heupdysplasie (HD) en jaarlijkse oogtesten (CEA, PRA, Cataract, Distiachis, enz. inclusief glaucoma)) op alle andere, erfelijke ziekten waarvoor DNA-testen beschikbaar zijn (CEA, TNS, EAOD, CL, MDR1, IGS, DM, BGG, SN en DH) middels MyDogDNA. We proberen zorgvuldig de bloedlijnen te controleren op andere genetische problemen, in het bijzonder epilepsie. Onze pupkopers krijgen een levenslange garantie op erfelijke ziekten. Alle gezondheidsonderzoeken van onze honden zijn te vinden op de stamboompagina's van de betreffende honden.

Mede gebaseerd op deze resultaten hopen we met elke geplande combinatie ons doel te bereiken: het fokken van de perfecte Border Collie (althans naar onze mening): een gezonde hond met een geweldig werkvermogen en will to please (voor elk soort hondensport of werk) met super temperament en karakter, en als bonus een goed uiterlijk. We verkopen pups niet als enkel gezelschapsdier of showhond. We verwachten dat nieuwe eigenaren weten dat de Border Collie een echte werkhond is en daarom een taak nodig heeft of moet deelnemen aan hondensporten zoals schapen drijven, agility, flyball, hoopers, obedience, speuren/SAR, frisbee, doggydancing enz.

Wij fokken pas met onze honden nadat ze de leeftijd van 3 jaar bereikt hebben, dit is mede gebaseerd op het dringende advies van een van werelds beste neurologische specialisten; dit om de kans op epilepsie wat nu eenmaal in ons ras zit, zo klein mogelijk te maken. Daar de meeste onze dames voornamelijk sport- en huishond zijn die in de beste en liefste gastgezinnen wonen, krijgen ze hooguit 2 (met een enkele uitzondering naar 3) nesten in hun leven. Tussen deze 2 nesten van een teefje zit ruimschoots te de tijd om te herstellen en weer volle bak te sporten en geeft ons als fokker de tijd om de eerdere pups kristisch te bekijken en op te volgen, met betrekking tot gezondheid, werkvermogen en karakter.

 

Gastgezinnen gezocht

Regelmatig zijn wij op zoek naar een permanent gastgezin voor een van onze pups/honden (zelf gefokt dan wel aangekocht van een andere fokker), zodat het voor onze kennel mogelijk blijft interessante bloedlijnen te behouden en de honden een optimaal fijn hondenleven te bezorgen met alle aandacht, liefde en werk/sport die ze nodig hebben. Op deze manier kunnen wij ook in de toekomst doorgaan met de lijnen/honden die wij zo belangrijk vinden maar kunnen ook alle honden die bij ons wonen hier altijd blijven, ongeacht hun fokgeschiktheid en/of leeftijd. Geïnteresseerden die het leuk vinden om het fokken van dichtbij mee te maken maar zelf geen fokaspiraties hebben, kunnen voor meer informatie altijd contact met ons opnemen.

Geboren nesten

Nest Ništa x Cosmo

Op 2 april zijn de pups van Ništa en Cosmo geboren. Alle pups zijn reeds besproken.

Nest Blast x Blekz

Op 5 april zijn de pups van Blast en Blekz geboren. Alle pups zijn reeds besproken.