Bibliotheek

We krijgen nogal eens vragen over welke boeken aan te raden zijn over een bepaald onderwerp. Aangezien we inmiddels al een tijd bezig zijn met het verzamelen van boeken over Border Collies en honden in het algemeen, leek het ons aardig om de bezoeker een kijkje in de boekenkast te gunnen.

Klik op de titel van een boek om de details, een foto en een korte beschrijving op te vragen.

Border Collies

Border Collie
Verhoef, Esther
Zuid Boekprodukties, Lisse, 2002, ISBN 9058410153, Nederlands

In de 127 pagina's die de auteur ter beschikking staan worden de belangrijkste zaken omtrent het ras en het houden van Border Collies behandeld. Een relatief groot deel wordt besteed aan opvoeding en training, hetgeen speciaal voor dit ras natuurlijk zeer belangrijk is. Het verhaal wordt geïllustreerd door een groot aantal kleurenfoto's. De eerlijkheid gebied te zeggen dat we niet helemaal onbevooroordeeld tegenover dit boek kunnen staan, omdat onze honden (of door ons gefokte honden) erin staan afgebeeld, we foto's ervoor hebben aangeleverd en het manuscript van commentaar hebben voorzien.

Schapendrijven

Fokkerij

Puppy's

Tot slot

Het feit dat boeken in deze lijst voorkomen wil niet zeggen dat we het noodzakerlijkwijs eens zijn met de inhoud. De lijst met boeken is zuiver informatief; we willen niemand ertoe aanzetten om deze boeken te kopen. Het feit dat een boek niet in de lijst voorkomt betekent alleen dat we of het boek nog niet hebben of dat we hem nog niet in de lijst hebben opgenomen.