Bibliotheek

We krijgen nogal eens vragen over welke boeken aan te raden zijn over een bepaald onderwerp. Aangezien we inmiddels al een tijd bezig zijn met het verzamelen van boeken over Border Collies en honden in het algemeen, leek het ons aardig om de bezoeker een kijkje in de boekenkast te gunnen.

Klik op de titel van een boek om de details, een foto en een korte beschrijving op te vragen.

Border Collies

Schapendrijven

Fokkerij

Succesful Dog Breeding
Walkowicz, Chris; B. Wilcox, D.V.M.
Howell Book House, New York, 1994, ISBN 0876057407, Engels

De tweede editie van het boek van dit schrijversduo (een dierenarts en een fokker) is gemoderniseerd met de laatste stand van zaken. Naast alle technische zaken als loopsheid, dekking, dracht, bevallen, pups grootbrengen en de nodige problemen die daarbij kunnen voorkomen, wordt er ook aandacht besteed aan verantwoordelijkheid en ethische aspecten. Een aantal zwart-wit foto's en een groter aantal humoristische tekeningen illustreren de tekst. Achterin is een overzicht van rasspecifieke zaken en een overzicht met aangeboren, erfelijke en fokkerij gerelateerde ziektes en afwijkingen.

Puppy's

Tot slot

Het feit dat boeken in deze lijst voorkomen wil niet zeggen dat we het noodzakerlijkwijs eens zijn met de inhoud. De lijst met boeken is zuiver informatief; we willen niemand ertoe aanzetten om deze boeken te kopen. Het feit dat een boek niet in de lijst voorkomt betekent alleen dat we of het boek nog niet hebben of dat we hem nog niet in de lijst hebben opgenomen.