Bibliotheek

We krijgen nogal eens vragen over welke boeken aan te raden zijn over een bepaald onderwerp. Aangezien we inmiddels al een tijd bezig zijn met het verzamelen van boeken over Border Collies en honden in het algemeen, leek het ons aardig om de bezoeker een kijkje in de boekenkast te gunnen.

Klik op de titel van een boek om de details, een foto en een korte beschrijving op te vragen.

Border Collies

Schapendrijven

Fokkerij

Dog breeding for professionals
Richards, Dr. Herbert
T.F.H. Publications, Neptune City, 1978, ISBN 0866226559, Engels

Het is al weer een lange tijd geleden dat dit boek verschenen is. Veel van de informatie blijkt na ruim twintig jaar nog steeds van toepassing te zijn. De foto's laten veel hulp bij de bevalling zien, maar door het grote aantal geven ze een startende fokker een goed beeld wat die kan verwachten. De informatie is in kleine onderwerpen opgedeeld, maar is meer in verhalende vorm gegoten dan in een overzicht met feiten. Hierdoor is het iets minder geschikt als naslagwerk; gewoon dus helemaal lezen voordat de fokkerij begint.

Puppy's

Tot slot

Het feit dat boeken in deze lijst voorkomen wil niet zeggen dat we het noodzakerlijkwijs eens zijn met de inhoud. De lijst met boeken is zuiver informatief; we willen niemand ertoe aanzetten om deze boeken te kopen. Het feit dat een boek niet in de lijst voorkomt betekent alleen dat we of het boek nog niet hebben of dat we hem nog niet in de lijst hebben opgenomen.