Bibliotheek

We krijgen nogal eens vragen over welke boeken aan te raden zijn over een bepaald onderwerp. Aangezien we inmiddels al een tijd bezig zijn met het verzamelen van boeken over Border Collies en honden in het algemeen, leek het ons aardig om de bezoeker een kijkje in de boekenkast te gunnen.

Klik op de titel van een boek om de details, een foto en een korte beschrijving op te vragen.

Border Collies

Living with a Border Collie
Kilsby, Dita ed.
Ringpress Books, Lydney, 2000, ISBN 1860541631, Engels

Een algemeen boek over het ras, met veel mooie foto's. De informatie is wel toegespitst op de Border Collie, dus de hoofdstukken over verzorging behandelen alleen wat van belang is voor dit ras. Een stukje geschiedenis komt aan bod en heel veel informatie over de verschillende werkzaamheden en sporten die geschikt zijn voor een Border is aanwezig. Ook het uitkiezen van een pup en de opvoeding komen aan de beurt. Afgesloten wordt het geheel met een hoofdstuk over de verschillende ziektes die bij dit ras kunnen voorkomen. Het boek is vrij Amerikaans van opzet met toch ook aandacht voor Britse zaken; zowel in de foto's als de tekst is dit te merken. Bijna alle informatie kan echter wereldwijd gebruikt worden.

Schapendrijven

Fokkerij

Puppy's

Tot slot

Het feit dat boeken in deze lijst voorkomen wil niet zeggen dat we het noodzakerlijkwijs eens zijn met de inhoud. De lijst met boeken is zuiver informatief; we willen niemand ertoe aanzetten om deze boeken te kopen. Het feit dat een boek niet in de lijst voorkomt betekent alleen dat we of het boek nog niet hebben of dat we hem nog niet in de lijst hebben opgenomen.