Bibliotheek

We krijgen nogal eens vragen over welke boeken aan te raden zijn over een bepaald onderwerp. Aangezien we inmiddels al een tijd bezig zijn met het verzamelen van boeken over Border Collies en honden in het algemeen, leek het ons aardig om de bezoeker een kijkje in de boekenkast te gunnen.

Klik op de titel van een boek om de details, een foto en een korte beschrijving op te vragen.

Border Collies

Schapendrijven

Fokkerij

De Geboorte bij de Hond
Naaktgeboren, Dr. C.
Strengholt, Naarden, 1996, ISBN 9060106652, Nederlands

Het boek spitst zich toe op een enkel aspect van het fokken: de geboorte. Met slechts een doel voor ogen - het beschrijven van een groot aantal bevallingen bij honden - geeft de auteur een kijkje in de achtergronden van dit wonderbaarlijke fenomeen. Na het lezen van het boek heb je de indruk bij talloze bevallingen aanwezig te zijn geweest. Ook komen de verschillen tussen diverse rassen en talloze afwijkingen aan bod. Het geheel is in een nogal droge, wetenschappelijke vorm gegoten, maar blijft interessant door de details en de cijfermatige overzichten.

Puppy's

Tot slot

Het feit dat boeken in deze lijst voorkomen wil niet zeggen dat we het noodzakerlijkwijs eens zijn met de inhoud. De lijst met boeken is zuiver informatief; we willen niemand ertoe aanzetten om deze boeken te kopen. Het feit dat een boek niet in de lijst voorkomt betekent alleen dat we of het boek nog niet hebben of dat we hem nog niet in de lijst hebben opgenomen.