Bibliotheek

We krijgen nogal eens vragen over welke boeken aan te raden zijn over een bepaald onderwerp. Aangezien we inmiddels al een tijd bezig zijn met het verzamelen van boeken over Border Collies en honden in het algemeen, leek het ons aardig om de bezoeker een kijkje in de boekenkast te gunnen.

Klik op de titel van een boek om de details, een foto en een korte beschrijving op te vragen.

Border Collies

Schapendrijven

Fokkerij

Book of the Bitch
Evans, J.M., K. White
Howell Book House, New York, 1997, ISBN 0876056036, Engels

De ondertitel "Een complete handleiding tot het begrijpen en verzorgen van teven" is een goede beschrijving van de inhoud. Compleet is eigenlijk wat voorzichtig uitgedrukt. Het verloop van loopsheid en dracht, verzorging, ziektes, verschijnselen, tips, valkuilen, pups, puppykopers, aan alle details lijkt te zijn gedacht. Een grote tabel met rasspecifieke zaken en een aantal duidelijke en functionele zwart-wit tekeningen vervolmaken het geheel. Sommige delen zijn wat klein gedrukt om alle informatie in de 232 pagina's te kunnen proppen. Het schrijversduo bestaat uit een dierenarts en een fokker/journalist. Hoewel sommige informatie erg toegesneden is op de Verenigde Staten is het overgrote deel algemeen bruikbaar.

Puppy's

Tot slot

Het feit dat boeken in deze lijst voorkomen wil niet zeggen dat we het noodzakerlijkwijs eens zijn met de inhoud. De lijst met boeken is zuiver informatief; we willen niemand ertoe aanzetten om deze boeken te kopen. Het feit dat een boek niet in de lijst voorkomt betekent alleen dat we of het boek nog niet hebben of dat we hem nog niet in de lijst hebben opgenomen.