Bibliotheek

We krijgen nogal eens vragen over welke boeken aan te raden zijn over een bepaald onderwerp. Aangezien we inmiddels al een tijd bezig zijn met het verzamelen van boeken over Border Collies en honden in het algemeen, leek het ons aardig om de bezoeker een kijkje in de boekenkast te gunnen.

Klik op de titel van een boek om de details, een foto en een korte beschrijving op te vragen.

Border Collies

The Complete Border Collie
Swann, Barbara
Ringpress Books, Lydney, 1995, ISBN 0948955945, Engels

Het boek begint met de kennismaking van de pup met z'n nieuwe thuis en gaat verder met opvoeding, gezondheid, fokken, werk en sport. Met haar achtergrond in (Engelse) obedience en schapendrijven beschrijft de auteur alle facetten van het ras. Hoewel er een rasstandaard beschreven wordt, benadrukt ze het belang dat men de werkende Border Collie in het achterhoofd houdt bij het interpreteren van de standaard. Het boek bevat zwart-wit foto's, veel tips en informatie over de situatie van het ras in vele landen.

Schapendrijven

Fokkerij

Puppy's

Tot slot

Het feit dat boeken in deze lijst voorkomen wil niet zeggen dat we het noodzakerlijkwijs eens zijn met de inhoud. De lijst met boeken is zuiver informatief; we willen niemand ertoe aanzetten om deze boeken te kopen. Het feit dat een boek niet in de lijst voorkomt betekent alleen dat we of het boek nog niet hebben of dat we hem nog niet in de lijst hebben opgenomen.