Bibliotheek

We krijgen nogal eens vragen over welke boeken aan te raden zijn over een bepaald onderwerp. Aangezien we inmiddels al een tijd bezig zijn met het verzamelen van boeken over Border Collies en honden in het algemeen, leek het ons aardig om de bezoeker een kijkje in de boekenkast te gunnen.

Klik op de titel van een boek om de details, een foto en een korte beschrijving op te vragen.

Border Collies

Border Collies; an owner's companion
Combe, Iris
The Crowood Press, Marlborough, 1993, ISBN 1852236175, Engels

Met veel ervaring in de wereld van de show en obedience vertelt de auteur over de geschiedenis, de rasstandaarden, verzorging en fokken. Ze vervolgt met het beschrijven van allerhande activiteiten als shows, schapendrijven, behendigheid, obedience, maar ook het werk van reddingshonden en explosievenhonden. De zwart-wit foto's en tekeningen illustreren het verhaal en geven een goed beeld van de Border Collie door de tijd heen.

Schapendrijven

Fokkerij

Puppy's

Tot slot

Het feit dat boeken in deze lijst voorkomen wil niet zeggen dat we het noodzakerlijkwijs eens zijn met de inhoud. De lijst met boeken is zuiver informatief; we willen niemand ertoe aanzetten om deze boeken te kopen. Het feit dat een boek niet in de lijst voorkomt betekent alleen dat we of het boek nog niet hebben of dat we hem nog niet in de lijst hebben opgenomen.