Bibliotheek

We krijgen nogal eens vragen over welke boeken aan te raden zijn over een bepaald onderwerp. Aangezien we inmiddels al een tijd bezig zijn met het verzamelen van boeken over Border Collies en honden in het algemeen, leek het ons aardig om de bezoeker een kijkje in de boekenkast te gunnen.

Klik op de titel van een boek om de details, een foto en een korte beschrijving op te vragen.

Border Collies

De Border Collie
McLeavy, Adrienne
Media Boekprodukties, Eerbeek, 1996, ISBN 9056000047, Nederlands

Deze vertaling van het oorspronkelijk Engelstalige werkje is gevuld met veel kleurenfoto's. Daarnaast is er in de 80 pagina's nog plaats over voor een korte beschrijving van alles wat men over het houden van Border Collies moet weten. Gezien de vele onderwerpen is het geheel enigszins oppervlakkig. Desondanks is de schrijfster erin geslaagd een complete indruk van het ras bij de lezer achter te laten.

Schapendrijven

Fokkerij

Puppy's

Tot slot

Het feit dat boeken in deze lijst voorkomen wil niet zeggen dat we het noodzakerlijkwijs eens zijn met de inhoud. De lijst met boeken is zuiver informatief; we willen niemand ertoe aanzetten om deze boeken te kopen. Het feit dat een boek niet in de lijst voorkomt betekent alleen dat we of het boek nog niet hebben of dat we hem nog niet in de lijst hebben opgenomen.