Bibliotheek

We krijgen nogal eens vragen over welke boeken aan te raden zijn over een bepaald onderwerp. Aangezien we inmiddels al een tijd bezig zijn met het verzamelen van boeken over Border Collies en honden in het algemeen, leek het ons aardig om de bezoeker een kijkje in de boekenkast te gunnen.

Klik op de titel van een boek om de details, een foto en een korte beschrijving op te vragen.

Border Collies

The Border Collie; 'a dog for all reasons'
Collis, Joyce
Joyce Collis, Hitchin, 1994, ISBN , Engels

Met haar jarenlange achtergrond als fokster en keurmeesteres van onder andere de Border Collie heeft de auteur haar wereld rond dit ras beschreven. De situatie in de diverse landen die ze heeft bezocht wordt beschreven. Wel probeert ze de veelzijdigheid van het ras en het uitmuntende werkvermogen ook aandacht te geven. Het is geen standaard rasboek dat alle aspecten van het houden van Border Collies moet beschrijven. In dit boek geeft de auteur gewoonweg haar kijk op het ras weer.

Schapendrijven

Fokkerij

Puppy's

Tot slot

Het feit dat boeken in deze lijst voorkomen wil niet zeggen dat we het noodzakerlijkwijs eens zijn met de inhoud. De lijst met boeken is zuiver informatief; we willen niemand ertoe aanzetten om deze boeken te kopen. Het feit dat een boek niet in de lijst voorkomt betekent alleen dat we of het boek nog niet hebben of dat we hem nog niet in de lijst hebben opgenomen.