Bibliotheek

We krijgen nogal eens vragen over welke boeken aan te raden zijn over een bepaald onderwerp. Aangezien we inmiddels al een tijd bezig zijn met het verzamelen van boeken over Border Collies en honden in het algemeen, leek het ons aardig om de bezoeker een kijkje in de boekenkast te gunnen.

Klik op de titel van een boek om de details, een foto en een korte beschrijving op te vragen.

Border Collies

The Show Border Collie
Collis, Joyce
Ringpress Books, Letchworth, 1988, ISBN 094895535x, Engels

Joyce Collis is al sinds 1955 bezig met het fokken van honden. Sinds de erkenning van de Border Collie als show hond heeft ze in haar Beagold kennel ook Border Collies gefokt. In dit boek beschrijft ze alle aspecten van het houden, fokken en keuren van dit ras. Haar jaren lange ervaring als keurmeesteres spreekt uit allerlei feiten en wetenswaardigheden die het relaas complementeren. Verder geeft het boek een overzicht van belangrijke Borders uit de (Engelse) show wereld.

Schapendrijven

Fokkerij

Puppy's

Tot slot

Het feit dat boeken in deze lijst voorkomen wil niet zeggen dat we het noodzakerlijkwijs eens zijn met de inhoud. De lijst met boeken is zuiver informatief; we willen niemand ertoe aanzetten om deze boeken te kopen. Het feit dat een boek niet in de lijst voorkomt betekent alleen dat we of het boek nog niet hebben of dat we hem nog niet in de lijst hebben opgenomen.