Bibliotheek

We krijgen nogal eens vragen over welke boeken aan te raden zijn over een bepaald onderwerp. Aangezien we inmiddels al een tijd bezig zijn met het verzamelen van boeken over Border Collies en honden in het algemeen, leek het ons aardig om de bezoeker een kijkje in de boekenkast te gunnen.

Klik op de titel van een boek om de details, een foto en een korte beschrijving op te vragen.

Border Collies

Schapendrijven

Sheepdog Training; An all-breed approach
Taggart, Mari
Alpine Publications, Loveland, 1991, ISBN 0931866502, Engels

Een van de weinige boeken die niet alleen over Border Collies gaat. Alle rassen die bedoeld zijn voor het schapendrijven komen hierin aan de orde. Door zijn aparte stijl van werken heeft de Border Collie vaak een andere manier van training nodig dan de andere herdershondrassen. De aanpak van de training, problemen en hun oplossingen en (Amerikaanse) wedstrijd parcoursen zijn enkele onderwerpen uit dit boek.

Fokkerij

Puppy's

Tot slot

Het feit dat boeken in deze lijst voorkomen wil niet zeggen dat we het noodzakerlijkwijs eens zijn met de inhoud. De lijst met boeken is zuiver informatief; we willen niemand ertoe aanzetten om deze boeken te kopen. Het feit dat een boek niet in de lijst voorkomt betekent alleen dat we of het boek nog niet hebben of dat we hem nog niet in de lijst hebben opgenomen.