Bibliotheek

We krijgen nogal eens vragen over welke boeken aan te raden zijn over een bepaald onderwerp. Aangezien we inmiddels al een tijd bezig zijn met het verzamelen van boeken over Border Collies en honden in het algemeen, leek het ons aardig om de bezoeker een kijkje in de boekenkast te gunnen.

Klik op de titel van een boek om de details, een foto en een korte beschrijving op te vragen.

Border Collies

The Ultimate Border Collie
Hornsby, Alison ed.
Ringpress Books, Lydney, 1998, ISBN 1860540880, Engels

Hoewel het boek alle aspecten van het houden van een Border Collie aanstipt, ligt het zwaartepunt op showen en het fokken voor de show. Interessant in dit verband is het overzicht van de rasstandaarden in de diverse landen en een aantal hoofdstukken over het ras in de diverse landen door de jaren heen. De lezer maakt kennis met invloedrijke kennels van over de hele wereld.

Schapendrijven

Fokkerij

Puppy's

Tot slot

Het feit dat boeken in deze lijst voorkomen wil niet zeggen dat we het noodzakerlijkwijs eens zijn met de inhoud. De lijst met boeken is zuiver informatief; we willen niemand ertoe aanzetten om deze boeken te kopen. Het feit dat een boek niet in de lijst voorkomt betekent alleen dat we of het boek nog niet hebben of dat we hem nog niet in de lijst hebben opgenomen.